1

Vad händer efter att ni anmält MV-login?

2

Excel-mall för import av användare till MV-Login

Hämta Excelmall för import av användare i MV-ID.

Filen är i Zip-format och måste packas upp.

3

ÅÄÖ eller specialtecken i användarnamn fungerar inte.

ÅÄÖ och specialtecken i användarnamn fungerar inte i MV-Login.
Det alldeles utmärkt att använda @  i användarnamnet d.v.s. e-postadress vid import av användare.

Följande tecken går inte att använda vid import av användare:
: * \ ” / £ $ € § { } [ ] # ( ) < > + =

Använder ni e-post så kan ni för att få kortare användarnamn genom att ta bort @ och domänen.
T.ex. kalle.anka@kommun.se blir kalle.anka

Klassbeteckning: (Siffra punkt bokstav)
Använd helst 1.A osv om ni vill ha klassindelning vilket för nästan alla program inte är nödvändigt utom möjligen för Matematikhuset för att få bättre översikt då uppgifter ska tilldelas.

4

Hur loggar jag ut från Webbprogrammen?

Du loggar ut från MV-Nordics webbprogram genom att stänga alla webbläsarfönster. Det är viktigt att alla fönster och flikar stängs om ni är mer än en användare på samma dator. Annars kommer nästa som använder webbprogrammen att använda föregående användares inloggning.

Tänk på:

Mac: Avsluta webbläsaren som du jobbade i med “kringla” + Q

Ipad: Dubbeltryck på hemknappen och “skjut” bort webbläsaren som du jobbade i.

Guider och Manualer för MV-ID Admin

Lathund för MV-ID Admin Import

Här finns vi

MV-Nordic