1

MV-ID Administration snabbguide

Efter vi har skapat konto som MV-ID Administratör i MV-Login så kan du börja att skapa
konton till elever och personal så att de får tillgång till Vitec MV’s produkter.

Direktlänk till MV-ID administration: https://mvidadmin.vitec-mv.com/login

Klicka på hänglåset för att komma till inloggningsdialogen.

Välj fliken Skola om den inte är aktiv. Klicka sedan på knappen MV-Login.
(Fliken Skola är brukar vara aktiv som standard).

Ange dina inloggningsuppgifter.

När du är inloggad klicka på pilen längst till höger.

Översikt av admin-panelen.

1. Class List: Visar lista med skapade klasser t.ex 1.A osv
  2. Create Class: Skapa klasser.
  3. User list: Visar befintliga användare. Här kan du ändra uppgifter för befintlig användare. T.ex byta lösenord. Använd gärna sökfunktionen upp till höger för filtrera och hitta användare snabbare.
  4. Create User: Här skapar du nya användare, ger dem roll och lösenord (manuellt eller genererat lösenord).
  5. Import Users: Genom import kan du skapa många konton på en gång. Detta gör du genom att ladda ner en Excel-mall/template och fylla i uppgifter enligt anvisningar som finns i mallen. Den sparade Excelfilen drar du in i importrutan för att göra import

Översikt import users.

Knappen SAVE IMPORT = utför import av användare
Knappen RESET VIEW = ångra inläsning av fil OBS! Ångrar INTE genomförd import.

2

Vad händer efter att ni anmält MV-login?

3

Excel-mall för import av användare till MV-Login

Hämta Excelmall för import av användare i MV-ID.

Filen är i Zip-format och måste packas upp.

4

ÅÄÖ eller specialtecken i användarnamn fungerar inte.

ÅÄÖ och specialtecken i användarnamn fungerar inte i MV-Login.
Det alldeles utmärkt att använda @  i användarnamnet d.v.s. e-postadress vid import av användare.

Följande tecken går inte att använda vid import av användare:
: * \ ” / £ $ € § { } [ ] # ( ) < > + =

Använder ni e-post så kan ni för att få kortare användarnamn genom att ta bort @ och domänen.
T.ex. kalle.anka@kommun.se blir kalle.anka

Klassbeteckning: (Siffra punkt bokstav)
Använd helst 1.A osv om ni vill ha klassindelning vilket för nästan alla program inte är nödvändigt utom möjligen för Matematikhuset för att få bättre översikt då uppgifter ska tilldelas.

5

Hur loggar jag ut från Webbprogrammen?

Du loggar ut från Vitec MVs webbprogram genom att stänga alla webbläsarfönster. Det är viktigt att alla fönster och flikar stängs om ni är mer än en användare på samma dator. Annars kommer nästa som använder webbprogrammen att använda föregående användares inloggning.

Tänk på:

Mac: Avsluta webbläsaren som du jobbade i med “kringla” + Q

Ipad: Dubbeltryck på hemknappen och “skjut” bort webbläsaren som du jobbade i.

Guider och Manualer för MV-ID Admin

Lathund för MV-ID Admin Import