CD-ORD 8 Support

CD-ORD 8

1

Systemkrav

Systemkrav – CD-ORD (version 8.2.0)

Minimum:

Windows XP med Service Pack 3, Windows Vista med Service Pack 2 eller Windows 7 Service Pack 1.
Processor, Windows XP: 1,2 GHz eller motsvarande.
Processor, Windows Vista: 1,6 GHz eller motsvarande.
Processor, Windows 7: 1,6 GHz eller motsvarande.
Ram: 200 MB.
Hårddiskkrav: 800 MB.
Skärmupplösning på minimum 800×600.
Ljudkort och ev. högttalare.

Adobe Reader 8.0 eller högre. Windows Media Player 9.0 eller högre.

Rekommendation:

Windows XP med Service Pack 3, Windows Vista med Service Pack 2 eller Windows 7 Service Pack 1.
Processor: 2,4 GHz eller motsvarande.
Ram: 200 MB.
Hårddiskkrav: 800 MB.
Skärmupplösning på 1024×768.
Ljudkort och ev. högtalare.

Om CD-ORD används tillsammans med Word måste det vara Word 2003 SP3 eller högre. Om CD-ORD används tillsammans med Internet Explorer måste det vara Internet Explorer 6 eller högre.

Adobe Reader 8.0 eller högre. Windows Media Player 9.0 eller högre.

Generellt kommer programmets funktion att vara avhängigt av vilka andra program, som används samtidigt samt av vilket operativsystem och vilken dator, som används.

2

Varför fungerar inte uppläsning i webbläsaren Edge på Windows 10?

CD-ORD 8.3.3 fungerar tyvärr inte fullt ut på Windows 10 och webbläsaren Microsoft Edge.
Använd istället Internet Explorer 11 som finns installerad på Windows 10.
Internet Explorer kan vara svår att hitta. Klicka på “förstoringsglaset” d.v.s sökfunktionen och skriv “Internet Explorer”

3

Hur byter jag röst i Bildläsaren och Skanread?

1. Skanreadmenyn
2. Klicka på Fråga efter.
3. Bocka i Röst och hastighet.

4

Uppläsning av hjälptexten i CD-ORD.

Under frågetecknet i CD-ORD’s verktygslist finner du Pdf-filen “Hjälp” för hela programmet.
Markera den text du behöver hjälp med och tryck på F2 för att få den uppläst med CD-ORDs röster!

5

Varför får jag ett felmeddelande när jag startar CD-ORD?

Exempel på felmeddelande

Eksempel på fejlbesked:

Om du får detta felmeddelande då du startar CD-ORD så saknar du troligtvis en komponenet från Microsoft som heter .NET Framwork 4

Windows 7
Hämta .NET Framework 4 för WINDOWS 7

6

Hur får jag playknappen aktiv i Adobe Reader?

För att få uppläsning med highlight till att fungera i Adobe Reader, skall programmet ‘Adobeplugininstall.exe’ vara installerat.
Programmet installeras automatiskt med CD-ORD, men det kan vara nödvändigt att insatallera programmet manuellt, om Adobe Reader blivit installerat efter CD-ORD eller om Adobe Reader har blivit uppdaterat.
Programmet hittar du i samma mapp som CD-ORD,
Ex. C:\Program\Skolavtalet\CD-ORD\adobeplugininstall.exe.

eller

Hämta plugin som självextraherande exe-fil här.
Hämta plugin som msi-fil för distribution här.

7

Varför är menyerna på engelska?

Om alla menyer är på engelska och CD-ORD bara har en default profil, så följ nedanstående guide. Problemet gäller endast på windows 7.
Följ nedanstående steg för att registrera operativsystemets språkinställningar korrekt till svenska:

1. Stäng CD-ORD
  2. Klick på START-menyn -> Kontrollpanel -> Klocka, språk och nationella inställningar -> Nationella inställningar och språkinställningar -> Format -> Välj Engelska (Storbritannien) -> Klicka på Verställ/OK
  3. Nationella inställningar och språkinställningar -> Format -> Välj  Svenska (Sverige) -> Klicka på Verställ/OK
  4. Starta CD-ORD som nu har svenskt gränssnitt samt alla standardprofiler.
8

Problem med läsning under skrivning.

Har du problem med att “läsning under skrivning” inte fungerar i CD-ORD då du har Stavarex och Spellright installerat. Registrera om Stavarex och Spellrights Word-tillägg.

Öppna command-prompten (kör som administratör) och klistra in dessa rader.

Tänk på att det körs “silent” utan meddelande. För att få meddelande ta bort /s som står efter regsvr32.
Alternativt ladda ner en färdig batch-fil som är för både 32 och 64-bitars Windows.

@ECHO OFF

IF EXIST %WINDIR%\SysWOW64 GOTO 64bit

REM ******************************************************************
@ECHO Repair STAVAREX SPELLRIGHT on X86

regsvr32 /u /s “%PROGRAMFILES%\StavaRex\ospStavaRexAddIn.dll”

regsvr32 /u /s “%PROGRAMFILES%\SpellRight\ospSpellRightAddIn.dll”

regsvr32 /s “%PROGRAMFILES%\StavaRex\ospStavaRexAddIn.dll”

regsvr32 /s “%PROGRAMFILES%\SpellRight\ospSpellRightAddIn.dll”

@ECHO OFF

GOTO END

REM ******************************************************************
@ECHO OFF

:64bit
@ECHO Repair STAVAREX SPELLRIGHT on X64

regsvr32 /u /s “%PROGRAMFILES(X86)%\StavaRex\ospStavaRexAddIn.dll”

regsvr32 /u /s “%PROGRAMFILES(X86)%\SpellRight\ospSpellRightAddIn.dll”

regsvr32 /s “%PROGRAMFILES(X86)%\StavaRex\ospStavaRexAddIn.dll”

regsvr32 /s “%PROGRAMFILES(X86)%\SpellRight\ospSpellRightAddIn.dll”

@ECHO OFF

GOTO END

REM ******************************************************************

:END
@ECHO Repair STAVAREX SPELLRIGHT klart.
Exit

9

Hur gör man en administrativ installation med licensnyckel?

Ompaketering med licensnyckel

Eftersom vi infört aktivering av CD-ORD och rösterna Claire och Kristian kommer licensnyckel att krävas för CD-ORD 8.2 och rösterna Claire och Kristian. Licensnyckeln finns på download-sidan.

För distribution via SCCM eller liknande kan man göra en administrativ installation. (ompackning av programmen så de innehåller licensnyckel)

Exempel:

Msiexec.exe /a cd-ord.msi MVLICENSE_KEY=XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXXXX targetdir=C:\CD-ORD_licens

Msiexec.exe /a kristian.msi MVLICENSE_KEY=XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXXXX targetdir=C:\Kristian_licens

Msiexec.exe /a claire.msi MVLICENSE_KEY=XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXXXX targetdir=C:\Claire_licens

Ni använder filerna som skapas i “targetdir” för distribution.

10

Licensnyckel efterfrågas.

Licensnyckel efterfrågas för CD-ORD 8 och övriga komponenter i denna version av CD-ORD.
Svar: CD-ORD 8 är inte tillgängligt på download längre.
Vänligen kontakta Vitec-MVs support på:
Tel: 040-6802588
eller
support@mv-nordic.se

CD-Ord avinstallationsverktyg