MV-ID Support

Support MV-ID Administration

Hämta klient (zip-fil)

Installationssupport

Readme - finns inte

Excel-mallar för import av användare till MV-Login

Excelmall för Skolor

Excelmall för företag

Skolkoder Grundskolor
(borttagen pga övergång till Skolenhetskoder)

FAQ

1 ÅÄÖ i användarnamn ska inte användas

Använd aldrig ÅÄÖ i användarnamn i MV-Login.

Det kan innebära att ni inte kan logga in eller inte får åtkomst till programmen.

Ni kan med fördel använda e-post eller datorlogin, AD-konto.

Använder ni e-post så kan ni för att få kortare användarnamn ta bort @ och domänen.

T.ex. kalle.anka(at)kommun.se blir kalle.anka

Klassbeteckning: Använd inte ÅÄÖ här eller mellanslag.

T.ex. Kan det bli problem om klassen heter 1.åk eller 1.blå gruppen.

Använd helst 1.A osv om ni vill ha klassindelning vilket för nästan alla program inte är nödvändigt utom möjligen för Matematikhuset för att få bättre översikt då uppgifter ska tilldelas.

ID: 7902
2 Libre Office spara MV-login importfil

Guide till att spara som tabbavgränsad textfil i Libre Office

Välj spara som

Välj text .csv

Använd text CSV.

Välj Tabb som fältavgränsare.

Radera eventuella tecken i rutan Textavgränsare.

Klicka OK

ID: 5340
3 Vad händer efter att ni anmält MV-login?
4 Hur loggar jag ut från Webbprogrammen?

Du loggar ut från MV-Nordics webbprogram genom att stänga alla webbläsarfönster. Det är viktigt att alla fönster och flikar stängs om ni är mer än en användare på samma dator. Annars kommer nästa som använder webbprogrammen att använda föregående användares inloggning.

ID: 4208
5 Exportera genererade lösenord i MV-login

Du kan göra en export av samtliga användarkonton, genom att klicka på knappen ”Exportera till fil”. Notera, att lösenord, som importerats eller är användargenerat, inte kan exporteras från systemet. Du kan dock sätta en markering i fältet ”Kopiera med Lösenord”, om du vill att de systemgenererade lösenordet ska med i exporten. Klicka på knappen ”OK” för att fullfölja utdraget av alla användarkonton.

Fliken Användare, klicka på Exportera till fil.

Bocka i Exportera med lösenord.  OBS!!! Systemet måste ha genererat lösenorden. Det går inte att exportera "fasta" lösenord.

Filen brukar sparas i "Hämtade filer" under namnet: dinskola.dinkommun.kommun.se.tsv

ID: 5351
6 Öppna exportfil från MV-login i Excel

Arkiv, Spara som

Välj att visa alla filtyper.

Välj din exportfil från MV-login (skola.dinkommun.kommun.se.tsv)

Välj inställningar enligt bilden nedan. 65001 (UTF8) för att få med t.ex öäå.

Välj enligt bilden nedan. Avgränsare Tabb.

Nu kan du redigera efter tycke och smak. Dessa användare har genererade lösenord.

ID: 5348
7 Öppna exportfil från MV-login i Libre Office

Arkiv, Öppna

Välj att visa alla filtyper.

Välj din fil. (dinskola.dinkommun.kommun.se.tsv)

Välj inställningar enligt bilden nedan.

ID: 5350
8 Var hittar jag skolkoden.

Skolkoden hittar du på startsidan i MV-ID administrationen (se pil)Skolkod_adminkonsolen.JPG

ID: 5939