VIDEO & VEJLEDNINGER TIL Videobibliotek

Installationsguide (CD-ORD 10)

Få hjælp til installation af CD-ORD 10.

Jokertegn (CD-ORD 10)

Brug jokertegn når du er usikker på et eller flere bogstaver i et ord.

Matematikprofil (CD-ORD 10)

Indstil CD-ORD til at tage højde for matematiske betegnelser.

OCR-behandling (CD-ORD 10)

Lær hvordan du får OCR-behandlet f.eks. dine PDF-dokumenter.

Ordbog (CD-ORD 10)

Få adgang til ordenes betydning, bøjning m.m. med ordbogen i CD-ORD.

Ordpatrulje …elev til elev læring

Læse- og skrivestrategier med effekt

Præsentation af CD-ORD og IntoWords

Præsentation af CD-ORD og IntoWords.

Skærmlæser (CD-ORD 10)

Få tekst på skærmen læst op, f.eks. menuknapper og links.

Skriv tal (CD-ORD 10)

Sådan skriver du tal når CD-ORD kører.

Skriveindstillinger (CD-ORD 10)

Indstil hvordan du vil have læst op, mens du skriver din tekst. Få auditiv feedback på de ord du skriver.

Sprog (CD-ORD 10)

Stemmer (CD-ORD 10)

Du kan indstille og ændre stemmen der læser op.

Tjekliste (CD-ORD 10)

Tjeklisten er en guide, der får dig godt i gang med de væsentligste funktioner i CD-ORD 10.

Værktøjslinje (CD-ORD 10)

Tilpas værktøjslinjen til dine behov.

Profiler (CD-ORD 10)

Lav egen ordliste (CD-ORD 10)

Gem tekst som lydfil (CD-ORD 10)

Importer profil (CD-ORD 10)

Importer din profil, så den kan genbruges på tværs af flere computere.

Billedlæser (CD-ORD 10)

Fagordlister (CD-ORD og IntoWords)

Her kan du hente og tilføje fagordlister fra forskellige forlag og derved udvide dit ordforråd i CD-ORD.

Eksamen på særlige vilkår (CD-ORD og IntoWords)

Webinar om at gå til eksamen på særlige vilkår med CD-ORD og IntoWords.

Eksamen (CD-ORD 10)

Sådan får du mest muligt ud af CD-ORD ved eksamen.

Aktiviteter til Ordblindhed

Forslag til læse- og skrivetrænende aktiviteter,
som du kan bruge i din undervisning.
Udarbejdet af Lenni Gottlieb .

Eksporter profil (CD-ORD 10)

Eksporter din profil, så den kan overføres fra en computer til en anden.

Eksamen (IntoWords Cloud)

Sådan får du mest muligt ud af IntoWords Cloud ved eksamen

Eksamen (IntoWords Mac)

Sådan får du mest muligt ud af IntoWords Mac ved eksamen

Grammateket – Procesorienteret skrivning

Se, hvordan Grammateket kan bidrage til at holde fokus på grammatik, stavning og tegnsætning, når I arbejder med procesorienteret skrivning i 7.-9.klasse. Grammateket er et tilføjelsesprogram til både Google Docs og Word og kan med fordel bruges sammen med læse- og skriveværktøjerne CD-ORD og IntoWords (se hvordan i videoen).

At træne sin arbejdshukommelse

Installation af Grammateket i Word

Få hjælp til installation af Grammateket, når du arbejder i Microsoft Word og Word Online.

Inspirationsmateriale Hukommelsesleg Flex

Få inspiration til undervisning ud fra de Forenklede Fælles Mål

Installation af Grammateket i Google Docs

Få hjælp til installation af Grammateket, når du arbejder i Google Docs.

Introduktion til Kommaforslag

Programmet, kommaforslag, præsenteres og tænkes ind i undervisningen fra 4. klasse til 9. klasse med introduktion til et forløb.

MiVo præsentation

Træningsprogrammet MiVo gør det nemt at komme i gang med CD-ORD eller IntoWords.

Introduktion til Grammateket

Få hjælp til brugen af Grammateket.

IntoWords iPhone – sådan slår du tastaturet til

Se her, hvordan du slår tastaturet til og får læse- og skrivestøtte i alle apps på din iPhone.

Opret egne profiler (CD-ORD 10)

Som supplement til standardprofilerne kan du oprette dine egne profiler.

Skriveskabeloner (IntoWords Cloud)

Hvorfor er det smart med skriveskabeloner i IntoWords Cloud? Margit Gades skabelonsamling

Vi træner arbejdshukommelsen- bog til Hukomelsesleg Flex

Der er en voksende interesse for arbejdshukommelsestræning, og der udføres stadig mere forskning på området.

PDF: CD-ORD 9 Tjekliste

Tjeklisten er en guide, der får dig godt i gang med de væsentligste funktioner i CD-ORD 9.

Håndskanner og Skannerpen Tjekliste

Tjeklisten er en guide, der får dig godt i gang med håndskanner og skannerpen.

Kom godt i gang (IntoWords Android)

Kom godt i gang med IntoWords Android.

Kom godt i gang (IntoWords Pocket)

Kom godt i gang med IntoWords Pocket.

Kom godt i gang med Ordbog (IntoWords Cloud)

Kom godt i gang med IntoWords Ordbog.

OCR (IntoWords iPad)

Få dit postkort læst op.

Skriv (IntoWords Cloud)

Få online skrivehjælp i dit offline dokument.

Stemmer (IntoWords Cloud)

Det er enkelt at skifte mellem stemmer og sprog.

Strategier (IntoWords Cloud)

Vælg din oplæsningsstrategi.

Styreknapper (IntoWords Cloud)

Få overblik over styreknapperne.

Tjekliste (IntoWords Mac)

Tjeklisten er en guide, der får dig godt i gang med de væsentligste funktioner når du skal bruge IntoWords til Mac.

Værktøjslinje (IntoWords Cloud)

Bliv bekendt med IntoWords enkle værktøjslinje.

Enkel opslag (IntoWords Cloud)

Slå ord op i ordbogen – direkte fra din tekst.

Gendan profil (IntoWords Cloud)

Gendan indstillingerne for din profil.

Gennemgang af tastatur (IntoWords iPad)

Tastaturet følger dig, uanset hvor du vil skrive – og hvis du skifter sprog, tilpasser tastaturet sig til det valgte sprogs alfabet. Dine profilindstillinger lagres i skyen, så du genfinder dem i fx IntoWords Cloud og IntoWords Android.

Google Docs (IntoWords Cloud)

Sådan bruges IntoWords Cloud, når du arbejder med Google Apps.

Installation (IntoWords Cloud)

Så enkel er installationen af IntoWords Cloud.

Jokertegn (IntoWords Cloud)

Brug jokertegnet når du er i tvivl om hvordan et ord staves.

Login (IntoWords Cloud)

Sådan logger du på med Uni- eller MV-login.

Margit Gade-skabeloner (IntoWords Cloud)

Ekstra støtte til at skrive og strukturere tekster.

OCR (IntoWords Cloud)

OCR-behandling af PDF-dokumenter.

Office 365 (IntoWords Cloud)

Sådan bruges IntoWords Cloud, når du arbejder med Office 365.

Oplæsning (IntoWords Cloud)

Sådan får du dine PDF’er læst op.

Ordforslag (IntoWords Cloud)

Sådan styrker du korrekturlæsning med ordforslag.

Prøver og eksamen (IntoWords Cloud)

Tips til at komme godt i gang.

Sådan bruger du ordbogen (IntoWords Cloud)

Slå betydningen af ord op i IntoWords ordbog.