CD-ORD ikon

Support til CD-ORD 9

Lad os hjælpe dig med CD-ORD. Her kan du vælge din version:

1

Systemkrav

Systemkrav – CD-ORD 9

Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8.1 eller Windows 10.
Processorhastighed: 2,4 GHz eller tilsvarende – Intel I3 anbefales
Ram: 4 GB.
Harddiskplads: 240 GB – SSD disk anbefales
Skærmopløsning på 1024×768.
Lydkort og evt. højttalere.

Nødvendige tillægsprogrammer

Hvis CD-ORD anvendes sammen med Word, skal det være Word 2007 eller nyere.
Hvis CD-ORD anvendes sammen med Internet Explorer, skal det være Internet Explorer 9 eller nyere.
Adobe Reader 10.0 eller nyere.

Windows Media Player 9.0 eller nyere.
Microsoft Media Feature Pack til Windows 7N, 8N og 10N.

Generelt vil programmets ydelse afhænge af, hvilke andre programmer der afvikles samtidigt samt af, hvilket operativsystem og hvilken computer der anvendes.

2

PostgreSQL 9.0 fejl ved opstart af CD-ORD

Følgende fejl opstår, når man åbner CD-ORD 9, efter Windows 10 har installeret den nye Creators Update.

For at løse fejlen skal der køres en opdatering på ordbogen. Dette gøres ved at downloade og installere nedenstående opdatering.

Sådan installerer du opdateringen:

1. Tryk på følgende link: ddo_installfix.exe
2. Download filen og kør installationen.
3. Genstart CD-ORD.

3

Hvorfor vises der ingen ordforslag i CD-ORD 9 med onlineprøverne?

Oplever du problemer med at CD-ORD 9 ikke kommer med ordforslag i Onlineprøverne, kan du gøre følgende:

• Sørg for at du bruger Microsoft Internet Explorer til Onlineprøverne.
  • Åben Microsoft Internet Explorer, tryk på tandhjulet i skærmens højre hjørne.

Tryk på tandhjulet i Internet Explorer 11

• Tryk på Internetindstillinger.

• Vælg fanen “Sikkerhed”, og slå fluebenet fra i “Aktivér beskyttet tilstand”.

• Genstart derefter Internet Explorer og ordforslagende skulle virke igen.
4

CD-ORD 9 starter ikke op

Oplever du problemer med at starte CD-ORD 9 op, eller får ovenstående fejlbesked, kan du gøre følgende:

• Download vores CD-ORD startupfix (zip-fil)
  • Kør filen som administrator (højreklik)
  • Problemet skulle nu være løst, start CD-ORD igen.
5

Hvorfor vil CD-ORD ikke læse op med Adobe Reader?

Hjælpeprogrammet Adobe Plugin skaber forbindelse mellem CD-ORD 9 og Adobe Reader, så oplæsning via play-knappen kan benyttes.

Hent Adobe Plugin til CD-ORD 9

Detaljeret beskrivelse
Den nyeste udgave af CD-ORD (version 9.0.) vil ved hver opstart af CD-ORD forsøge at installere Adobe Plugin’et, hvis det mangler – men hvis denne automatik fejler, så kan det være nødvendigt at installere Adobe Plugin’et fra ovenstående link.

Udrulning af Adobe Plugin

På nuværende tidspunkt findes der ikke en MSI udgave af Adobe Pluginet. Der er derimod lavet en silent exe som kan benyttes, såfremt ens udrulningssystem understøtter udrulning af exe filer.

Hent Adobe Plugin til CD-ORD 9

Hvis udrulningssystemet ikke understøtter exe filer, kan mvtextserver.api også udrulles. Det er denne lille fil, som ligger sig ind i Adobe Reader mappen og dermed skaber integrationen mellem CD-ORD og Adobe Reader.
Den kan downloades her

6

Hvordan kan jeg dele profiler og fagordlister i CD-ORD?

Vi har lavet en lille guide til hvordan man kan dele profiler og fagordlister i CD-ORD.
Du kan finde den HER

7

Sådan læser du NOTAS epub-filer med CD-ORD

Du kan uden problemer læse NOTAs epub-filer, hvis du åbner dem med gratisprogrammet ‘Adobe Digital Editions’.

Hent Adobe Digital Editions her (eksternt link til adobe.com)

Når du har downloadet Adobe Digital Editions åbner du epub-filen ved at højreklikke på den og vælge: Åbn med -> ‘Adobe Digital Editions’. Nu kan du uden problemer markere teksten og få den læst op med CD-ORD.

VIDEO & VEJLEDNINGER TIL CD-ORD 9

Aktiviteter til Ordblindhed

Forslag til læse- og skrivetrænende aktiviteter,
som du kan bruge i din undervisning.
Udarbejdet af Lenni Gottlieb .

PDF: CD-ORD 9 Tjekliste

Tjeklisten er en guide, der får dig godt i gang med de væsentligste funktioner i CD-ORD 9.

Fagordlister (CD-ORD og IntoWords)

Her kan du hente og tilføje fagordlister fra forskellige forlag og derved udvide dit ordforråd i CD-ORD.

Kom godt i gang (CD-ORD 9)

Sådan virker CD-ORD 9. Se den generelle videopræsentation.

Adobe plugin (CD-ORD 9)

CD-ORD og Adobe plugin.

Billedlæser (CD-ORD 9)

Få tekst læst op i billeder.

CD-ORD ved engelskprøver (CD-ORD 9)

CD-ORD ved engelskprøver.

CD-ORD ved læseprøver (CD-ORD 9)

CD-ORD ved læseprøver.

CD-ORD ved matematikprøver (CD-ORD 9)

CD-ORD ved matematikprøver.

CD-ORD ved onlineprøver (CD-ORD 9)

CD-ORD ved onlineprøver.

CD-ORD ved retskrivningsprøver (CD-ORD 9)

CD-ORD ved retskrivningsprøver.

Eksporter profiler (CD-ORD 9)

Overfør dine profiler fra en computer til en anden.

Importer fagordlister/fagordbøger (CD-ORD 9)

Få fagord, der passer til dine fag og din faglighed.

Importer profiler (CD-ORD 9)

Genbrug dine profiler.

Introduktion til oplæsning (CD-ORD 9)

Få dine tekster læst op med CD-ORD.

Introduktion til profiler (CD-ORD 9)

Skræddersy CD-ORD til dine elevers behov.

Klar til eksamen med CD-ORD (CD-ORD 9)

Klar til eksamen med CD-ORD.

Lav egne lydbøger (CD-ORD 9)

Se hvordan du laver dine egne lydbøger i CD-ORD. Oplæsning af tekst med den stemme og den profil som er valgt.

Log ind med UNI-Login eller MV-login (CD-ORD 9)

Sådan logger du på med UNI-Login eller med MV-login.

OCR (CD-ORD 9)

Få OCR-behandlet dine PDF-dokumenter (kort introduktion).

Oplæsning i PDF’er (CD-ORD 9)

Få læst op i dine PDF’er.

Oplæsning i browser (CD-ORD 9)

Sådan får du læst op overalt på nettet med CD-ORD.

Oplæsning med highlight (CD-ORD 9)

Oplæsning med highlight i CD-ORD.

Oplæsning under skrivning (CD-ORD 9)

Få auditiv feedback på de ord du skriver.

Opret egne fagordlister (CD-ORD 9)

Opret fagordlister med specialord i CD-ORD.

Opret egne profiler (CD-ORD 9)

Et supplement til standardprofiler.

Ordbog (CD-ORD 9)

Få adgang til ordenes betydning med CD-ORD’S ordbog.

Ordforslag og ordliste (CD-ORD 9)

Få hjælp til stavning med CD-ORDs intelligente ordforslag.

Ordforslag på andre sprog (CD-ORD 9)

Få hjælp til stavehjælp på fx engelsk.

Sammensatte ord (CD-ORD 9)

CD-ORD kan også hjælpe med de sammensatte ord.

SkanRead (CD-ORD 9)

Med dette værktøj kan du ’OCR-skanne’ bøger, artikler, undervisningsmaterialer, så de kan redigeres og læses op med CD-ORD. Lave billede til tekst. Gør billedfiler læsbare. (lang introduktion)

Skriv med fagordlister (CD-ORD 9)

Slå fagordlister til.

Skærmlæser (CD-ORD 9)

Få tekst læst op på skærmen, fx menuknapper og links.

Slå tal til (CD-ORD 9)

Sådan skriver du tal når CD-ORD kører.

Stemmer (CD-ORD 9)

Indstil oplæsningsstemmen i CD-ORD.

Strategier (CD-ORD 9)

Vælg mellem forskellige oplæsningsstrategier i CD-ORD.

Sådan bruger du jokertegnet (CD-ORD 9)

Brug jokertegn når du er usikker på et eller flere bogstaver i et ord.

Valg af grundordbog (CD-ORD 9)

Få adgang til ordenes betydning med CD-ORD’S ordbog.

Vælg profil (CD-ORD 9)

Lav nemt dine unikke profiler.

Værktøjslinje (CD-ORD 9)

Tilpas CD-ORDs værktøjslinje til dine behov.

CD-ORD er blevet en 10'er

Med nye farver, forenklet design og ekstra brugervenlig værktøjslinje tager

CD-ORD ikon

CD-ORD

Pc-baseret læse- og skriveværktøj, der hjælper usikre læsere og ordblinde