Hukommelsesleg Flex

Support til Hukommelsesleg Flex

1

Installationsvejledning - private

Hukommelsesleg Flex
1. Indsæt cd’en i computeren.
2. Automatisk afspilning-boksen vises automatisk, klik på Åbn mappe for at vise filer.
3. Dobbeltklik på Setup.exe.
4. Hvis Automatisk afspilning ikke starter automatisk, find da cd-drevet under Computer (Vista og Win 7) eller Denne computer (Win XP), og dobbeltklik på Setup.exe.
5. Følg guiden i installationsprogrammet.
6. Klik på ikonet for Hukommelsesleg Flex på skrivebordet for at starte programmet. Vælg mellem Junior og Senior.
7. Første gang programmet startes, gives følgende meddelelse:
»Datakataloget mangler. Vil du oprette dette på følgende
placering: C:\Users\Bruger\Documents\Hukommelsesleg Flex 1.4\ ?«
8. Klik på »Ja«.
9. En dialogboks til licenskode vises. Udfyld felterne »NAVN«, »EKSTRA« og »KODE« med de oplysninger, du har modtaget sammen med programmet.
10. Klik på den grønne pil.

NB!
11. Hvis der vises en fejlmeddelelse »License write failed: …«, luk da programmet.
12. Start programmet ved at højreklikke på Hukommelsesleg Flex-ikonet.
13. Vælg »Kør som administrator«, og gentag punkt 9 og 10.

2

Systemkrav

Systemkrav for installerbar version af Hukommelsesleg Flex

Minimum
Styresystem: Windows XP med Service Pack 3, Windows Vista med Service Pack 2 eller Windows 7 Service Pack 1.
Processorhastighed, Windows XP: 1,2 GHz.
Processorhastighed, Windows Vista: 1,6 GHz.
Processorhastighed, Windows 7: 1,6 GHz.
Ram: 1024 MB.
Harddiskplads: 550 MB.
Skærmopløsning min.: 1280 x 1024. Widescreen for bedste udseende.
Lydkort og højttalere.
Internetadgang.

Nødvendige tillægsprogrammer
Adobe Reader for at kunne vise manualen.
Microsoft .Net Framework 3.5 for at kunne afvikle programmet korrekt.

Hent Adobe Reader.
Hent Microsoft .Net Framework 3.5.

Generelt vil programmets ydelse afhænge af hvilke andre programmer, der afvikles samtidigt samt af hvilket operativsystem, der anvendes.

Andre konfigurationer vil muligvis kunne afvikle programmet, men kun ovenstående er umiddelbart supporteret af MV-Nordic.

Produktet er antivirustjekket med Microsoft Security Essentials.

Systemkrav for Hukommelsesleg Flex Online

Du skal bruge en computer (pc, Mac eller Chromebook) eller en tablet (f.eks. iPad, Android) med internetadgang for at træne med Hukommelsesleg Flex Online.

Vi anbefaler at bruge Chrome som browser til pc og Android. Vi anbefaler at bruge Safari som browser til iPad og Mac. Når du træner med en iPad, skal den være i liggende tilstand. BEMÆRK! Kontroller derfor, at retningen ikke er låst i stående tilstand (nøgle til lås-tilstand er på den ene side af iPad).

Til pc og Mac kræves minimum følgende hardware og software:

Windows 7 eller nyere (pc)

CPU: Intel Pentium 4 2.33 GHz (eller bedre)

RAM: mindst 256MB

GPU: mindst 128MB grafikhukommelse

OSX Mavericks eller nyere (Mac)

CPU: Intel Core™ Duo 1.33GHz (eller bedre)

RAM: mindst 256MB

GPU: mindst 128MB grafikhukommelse

3

Hvorfor kan jeg ikke klikke på øvelsesobjekterne i Hukommelsesleg Flex?

På grund af manglende rettigheder i Windows 8 kan det opleves at der ikke kan klikkes på øvelsesobjekterne i Hukommelsesleg Flex.

Åbn Hukommelsesleg Flex en enkelt gang som Administrator for at afhjælpe problemet:

1. Klik på Windows-knappen i nederste venstre hjørne af Skrivebordet.

2. Skriv ordet ‘flex’.

3. Højreklik på genvejen til Hukommelsesleg Flex.

4. Vælg “Kør som administrator”.

5. Giv tilladelse til at Hukommelsesleg Flex må åbnes ved at vælge “Ja” eller skrive din Administrator-adgangskode.

6. Tryk på ESC-tasten, når Hukommelsesleg Flex er startet op.

7. Genstart computeren.

8. Nu kan Hukommelsesleg Flex åbnes normalt og der kan igen klikkes på øvelsesobjekterne i programmet.

4

Hvorfor får jeg fejlmeddelsen ”programmet kan ikke startes, da MSVCR120.DLL mangler på computeren"?

Problemet skyldes at du mangler en Microsoft-komponent kaldet Microsoft C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013. Denne kan downloades HER.

5

Hvordan evalueres et træningsforløb i Hukommelsesleg Flex?

Du kan evaluere et træningsforløb ved at benytte skemaerne “Evaluerings og scoringsskema”.
I bogen “Vi træner arbejdshukommelsen” står der også, hvad der er vigtigt at tænke på i forhold til evaluering.

Det skal bemærkes, at der ikke findes generelle mål for, hvor stor en progression eleven bør have i et træningsforløb. Det er individuelt, hvor stor en progressionen der skal til, for at elevens evner gavnes i forhold til arbejdshukommelse, impulsivitet og uopmærksomhed.

Bemærk også, at Resultat-siden i Hukommelsesleg Flex ikke kan benyttes til at evaluere et træningsforløb, da graferne ikke direkte viser, om træningen har gavnet elevens evner i forhold til arbejdshukommelse, impulsivitet og uopmærksomhed.

6

Hvad viser graferne på Resultat-siden i Hukommelsesleg Flex?

Graferne på Resultat-siden viser, hvor langt eleven er nået med træningsforløbet i Hukommelsesleg Flex. Derudover viser Resultat-siden også det gennemsnitlige antal træningspoint, eleven har opnået, samt det maksimale antal objekter, eleven har klaret at huske pr. modul.

Forlæns og baglæns
Som udgangspunkt skal der klikkes i forlæns rækkefølge, når en øvelse skal besvares. Dvs. det korrekte svar til øvelsen “1 – 2 – 3” i forlæns rækkefølge er “1 – 2 – 3”.
Når en øvelse er steget til en vis sværhedsgrad, vil øvelsens indhold blive gentaget i en form, hvor der skal klikkes i baglæns rækkefølge. Dvs. det korrekte svar til øvelsen “1 – 2 – 3” i baglæns rækkefølge er “3 – 2 – 1”.

Træningspoint
Træningspoint er de gennemsnitlige point, som er opnået for hver øvelse. Træningspoint kan vises enten for hver øvelse eller samlet for alle øvelser.
Et korrekt klik forlæns giver to point. Et korrekt klik baglæns giver fire point.

Maksimale antal objekter (Max)
For hvert modul kan man se det maksimale antal objekter, eleven har klaret at huske. I hvert modul gentages øvelserne et antal gange. Det svarer til at have et antal forsøg på f.eks. en længdespringsbane. Kun det bedste resultat registreres = Maksimale antal objekter (Max).
Med blåt vises det maksimale antal objekter, der er besvaret i forlæns rækkefølge og med lilla vises det maksimale antal objekter, der er besvaret i baglæns rækkefølge.

Bemærk, at Resultat-siden i Hukommelsesleg Flex ikke kan benyttes til at evaluere et træningsforløb, da graferne ikke direkte viser, om træningen har gavnet elevens evner i forhold til arbejdshukommelse, impulsivitet og uopmærksomhed.

7

Hvor længe skal eleven træne med Hukommelsesleg Flex?

Vi anbefaler at træne på et fast tidspunkt alle hverdage i 5 uger. Vi anbefaler ligeledes, at den samme person så vidt muligt træner med eleven hver dag, eller at eleven i det mindste ved, hvem der står for træningen hver dag.
Læs mere i logbøgerne til Hukommelsesleg Flex herunder eller i bogen ‘Vi træner arbejdshukommelsen‘ om organiseringen af træningen.
Træningen kan gentages efter nogle måneder, og her kan man fx nøjes med en træningsperiode på 3 uger. Dette bør dog altid vurderes i forhold til den enkelte elev.

8

Hvordan placerer jeg brugerdata på et netværksshare?

1. Opret en netværksmappe (fx “install”) på serveren og kopier hele programmappen fra cd’en til denne mappe. Brugerne skal have læserettigheder til denne mappe.
2. Brug Notesblok til at åbne filen “PFiles\Hukommelsesleg Flex\paths.txt” fra netværksmappen i punkt 1.
3. Erstat teksten USER med den ønskede netværkssti til brugerdata ex:\\server\share\. Der oprettes nu en mappe på den udpegede netværkssti med navnet Hukommelsesleg Flex med tilhørende undermapper.
4. Installer programmet på klientmaskinen fra netværksmappen i punkt 1.

Tip – Efter tilretning af filen paths.txt kan man med fordel bruge Group Policy til at distribuere programmet til klientmaskiner.

9

Hvor finder jeg logbøgerne til Hukommelsesleg Flex?

Logbogen til Junior-delen kan hentes her.
Logbogen til Senior-delen kan hentes her.

10

Hvorfor kan jeg ikke åbne Hukommelsesleg Flex?

Hvis du har programmet Corel WinDVD installeret på computeren, er det muligvis dette program der konflikter med Hukommelsesleg Flex.
Prøv at afinstallere Corel WinDVD fra computeren og forsøg så igen at åbne Hukommelsesleg Flex.

11

Hvorfor får jeg fejlmeddelelsen "Licensen kunne ikke findes eller er forkert"?

Felterne i licensdialogen skal udfyldes med præcis de oplysninger, du har modtaget sammen med programmet.
Eksempel på korrekt udfyldelse af felterne i licensdialogen:

Eksempel på licensdialog i Hukommelsesleg Flex

12

Hvorfor får jeg fejlmeddelelsen "License write failed"?

Hukommelsesleg Flex skal åbnes med administrative rettigheder før end aktivering kan foretages:
1. Luk Hukommelsesleg Flex
2. Højreklik på Hukommelsesleg Flex-ikonet på Skrivebordet
3. Vælg “Kør som administrator”
4. Udfyld felterne i licensdialogen med de oplysninger, du har modtaget sammen med programmet.
5. Klik på den grønne pil.

13

Hvorfor får jeg fejlmeddelelsen 'Programmet kan ikke startes, da MFPlat.DLL mangler på computere'?

Det skyldes udgaven af Windows, men kan løses ved at installere en sprogpakke. Klik her for at hente sprogpakke.

Fejlmeddelelsen MFPlat.DLL i Hukommelsesleg Flex

14

Brugervejledninger, logbøger, bilag, skemaer m.v.

Brugervejledninger

Hukommelsesleg Flex – brugervejledning junior

Hukommelsesleg Flex – brugervejledning senior

Kom godt i gang med Hukommelsesleg Flex Online

Hukommelsesleg Flex brochure

Kvikguide til Hukommelsesleg Flex Online

Brugervejledning til Hukommelsesleg Flex

Vejledning til evaluering af træning med Hukommelsesleg Flex

Valg af træningsprogram Hukommelsesleg Flex – junior

Valg af træningsprogram Hukommelsesleg Flex – senior

Logbog

Logbogen bruges af den der træner.

Logbog Hukommelsesleg Flex

Hukommelsesleg Flex – logbog junior

Hukommelsesleg Flex – logbog senior

Evaluerings- og scoringsskema

Evalueringsskema – arbejdshukommelse 7-15 år

Evalueringsskema – impulsivitet 7-15 år

Evalueringsskema – uopmærksomhed 7-15 år

Resultat – samlet evaluering

Eksempler

Eksempel på evalueringsskema

Eksempel på resultat – samlet evaluering

Bilag til den trykte bog “Vi træner arbejdshukommelsen”   Hent bogen her(pdf)

Bogen genoptrykkes ikke. Den vil være at finde som pdf i online versionen af Hukommelsesleg Flex.

Tjekliste før træning – junior (bilag 1)

Opret et belønningsskema – junior (bilag 2)

Træningsskema – junior (bilag 3)

Evaluering – junior (bilag 4)

Træning i gang – forstyr ikke (bilag 5)

Tjekliste – senior (bilag 6)

Information til den der skal træne – senior (bilag 7)

Opret et belønningsskema – senior (bilag 8)

Find løsninger omkring hindringer for træning – senior (bilag 9)

Træningsskema – senior (bilag 10)

Opfølgning af træning – senior (bilag 11)

Evaluering – senior (bilag 12)

Diplom – junior (bilag 13)

Diplom – senior (bilag 14)

15

Mine data kan ikke ses

Hvis du oplever, at data ikke er tilgængelige eller synlige i programmerne, så kontakt vores support på telefon 63 12 60 15 eller send en mail til support@mv-nordic.dk. Så sørger vi for at genetablere data.
Ved henvendelsen til os er det en stor hjælp, hvis du kan angive navnet på skolen/institutionen samt et brugernavn for en bruger af programmet.

16

Mine elever (brugere) kan ikke ses

Dette kan skyldes et eller flere af disse scenarier:

1. CPR-nummeret på eleven er ikke validt i UNI-Login
    Løsningen er at tilknytte CPR-nummer til eleven i UNI-Cs brugeradministration – se hvordan her.
  2. Eleven er ikke tilknyttet nogen klasse i UNI-Login
    Løsningen er at tilknytte klasse til elev i UNI-Cs brugeradministration – se hvordan her.

VIDEO & VEJLEDNINGER TIL Hukommelsesleg Flex

At træne sin arbejdshukommelse

Vi træner arbejdshukommelsen- bog til Hukomelsesleg Flex

Der er en voksende interesse for arbejdshukommelsestræning, og der udføres stadig mere forskning på området.

Hukommelsesleg Flex – logbog junior

Hukommelsesleg Flex – logbog senior

MiVo nu også for voksne og unge brugere

Programmet MiVo gør det nemmere at komme i gang med

Hukommelsesleg Flex

Hukommelsesleg Flex

Online program designet til at træne arbejdshukommelsen hos børn og voksne