Support og inspiration til Grammateket

1

Hvad er Grammateket?

Grammateket er et tilføjelsesprogram til Google Docs, som kan tjekke din tekst for stavning, grammatik og kommaer.

2

Hvordan tilføjer jeg Grammateket til Google Docs?

Når du har skrevet en tekst i Google Docs og ønsker at få den tjekket for stavning, grammatik og kommasætning, skal du åbne Grammateket ved at klikke på menuen “Tilføjelser” i værktøjslinien. Klik derefter på “Grammateket” og “Start Grammateket”.

3

Hvordan logger jeg ind i Grammateket?

Hvis du har et abonnement på Grammateket, kan du logge ind med dit UNI-Login eller MV-ID Login.

4

Hvad kan Grammateket hjælpe mig med?

Grammateket forbedrer din skriftlighed og støtter dig i din skriveproces ved at komme med forslag til rettelser, beskrivelser af fejlkategorier og mulighed for at slå ord op i ordbogen. Når du har skrevet en tekst i Google Docs, åbner du Grammateket for at få tjekket din stavning, grammatik og kommaer.

Du får hjælp til:

• Stavning
  • Sammensatte ord
  • Nutids-r
  • Kort tillægsform
  • Lang tillægsform
  • Stort begyndelsesbogstav
  • Kommatering
5

Kan jeg få tjekket min tekst for stavning, grammatik og kommaer, imens jeg skriver?

Du kan desværre ikke få tjekket din tekst, imens du skriver – men du kan få tjekket din tekst, når du fx har skrevet et afsnit, en side eller hele teksten.

6

Kan jeg tilføje ord eller sætninger, imens Grammateket tjekker min tekst?

Hvis du ønsker at tilføje ord eller sætninger til din tekst, imens Grammateket er i gang med at tjekke den, skal du huske at klikke på knappen “Start på ny” bagefter. Så sikrer du dig, at Grammateket også tjekker det du har tilføjet til teksten.

VIDEO & VEJLEDNINGER TIL Support og inspiration til Grammateket

Installation af Grammateket

Få hjælp til installation af Grammateket.

Introduktion til Grammateket

Få hjælp til brugen af Grammateket.