Support og inspiration til Grammateket

1

Hvad er Grammateket?

Grammateket er et tilføjelsesprogram til Google Docs, som kan tjekke din tekst for stavning, grammatik og kommaer.

2

Hvordan tilføjer jeg Grammateket til Google Docs?

Når du har skrevet en tekst i Google Docs og ønsker at få den tjekket for stavning, grammatik og kommasætning, skal du åbne Grammateket ved at klikke på menuen “Tilføjelser” i værktøjslinien. Klik derefter på “Grammateket” og “Start Grammateket”.

3

Hvordan logger jeg ind i Grammateket?

Hvis du har et abonnement på Grammateket, kan du logge ind med dit UNI-Login eller MV-ID Login.

4

Hvad kan Grammateket hjælpe mig med?

Grammateket forbedrer din skriftlighed og støtter dig i din skriveproces ved at komme med forslag til rettelser, beskrivelser af fejlkategorier og mulighed for at slå ord op i ordbogen. Når du har skrevet en tekst i Google Docs, åbner du Grammateket for at få tjekket din stavning, grammatik og kommaer.

Du får hjælp til:

• Stavning
  • Sammensatte ord
  • Nutids-r
  • Kort tillægsform
  • Lang tillægsform
  • Stort begyndelsesbogstav
  • Kommatering
5

Kan jeg få tjekket min tekst for stavning, grammatik og kommaer, imens jeg skriver?

Du kan desværre ikke få tjekket din tekst, imens du skriver – men du kan få tjekket din tekst, når du fx har skrevet et afsnit, en side eller hele teksten.

6

Kan jeg tilføje ord eller sætninger, imens Grammateket tjekker min tekst?

Hvis du ønsker at tilføje ord eller sætninger til din tekst, imens Grammateket er i gang med at tjekke den, skal du huske at klikke på knappen “Start på ny” bagefter. Så sikrer du dig, at Grammateket også tjekker det du har tilføjet til teksten.

7

Hvorfor viser statistik-modulet i IntoWords Cloud ikke brugerens fejltyper?

I forbindelse med den nye EU Persondataforordning (GDPR – the General Data Protection Regulation) den 25. maj foretager vi nogle midlertidige ændringer i Statistik-modulet i IntoWords Cloud: For at sikre den enkelte bruger bedst muligt og overholde den nye datalov, har vi valgt midlertidigt at fjerne statistik over brugerens fejltyper.

Det betyder, at når du klikker på kategorien Ordforslag for at se statistik over brug af ordforslag og fejltyper, så vil følgende bokse være tomme og uden data: “Fejltyper ialt”, “Antal fejltyper” og “Oversigt over fejltyper”.

Vi arbejder naturligvis frem mod en ny og bedre løsning, der på flere måder vil fungere bedre for kunderne og brugerne.

VIDEO & VEJLEDNINGER TIL Support og inspiration til Grammateket

Installation af Grammateket

Få hjælp til installation af Grammateket.

Introduktion til Grammateket

Få hjælp til brugen af Grammateket.