CD-ORD ikon

Support og Inspiration til CD-ORD 10

Lad os hjælpe dig med CD-ORD. Her kan du vælge din version:

1

Systemkrav

Systemkrav – CD-ORD 10

Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8.1 eller Windows 10.
Processorhastighed: 2,4 GHz eller tilsvarende – Intel I3 anbefales
Ram: 4 GB.
Harddiskplads: 10 GB.
Lydkort og evt. højttalere.

2

Hvordan kan CD-ORD 10 udrulles?

For at udrulle CD-ORD eller stemmer til flere brugere, kan det være nødvendigt med en MSI-udgave af programmet. Vi vil i det følgende vise dig, hvor du finder disse MSI-filer til brug for udrulning.

Først og fremmest skal du hente exe-filen fra downloadsiden: download.mikrov.dk. Når filen er downloadet, kan du pakke den ud med et udpakningsprogram, såsom WinRAR eller WinZip.

OBS: Vi har oplevet, at MSI-filerne ikke er med, hvis man pakker filen ud med 7-Zip.

Når exe-filen er pakket ud, vil du få en mappe, hvori alle filerne ligger. I denne mappe finder du MSI-filerne, som bruges til udrulning i diverse systemer.

I mappen ligger også en ‘Install.bat’. Den benyttes af vores installationsprogram, så det er muligt at installere flere features på én gang fremfor eksempelvis at starte fem installationer ved CD-ORD og stemmer. Du kan redigere denne ‘Install.bat’, så den passer jeres behov.

Selve udrulningen varierer fra system til system. Det er vores erfaring, at udrulningen af CD-ORD fungerer med:

• Citrix
  • GPO (Group Policy Object)
  • SCCM

Oplever du problemer eller uregelmæssigheder i forbindelse med udrulningen, er du naturligvis velkommen til at kontakte os på 63 12 60 15 eller support@mv-nordic.dk.

3

Oplæsnings- og ordforslagsproblemer i Microsoft Word

Har du problemer med, at CD-ORD ikke giver ordforslag eller oplæsning i Microsoft Word? Fejlen kan skyldes et integrationsproblem mellem CD-ORD og Word.

Følg denne guide, som afhjælper problemet:

1. Åbn Kontrolpanelet.

2. Under Programmer vælger du Fjern et program. OBS: Microsoft Office bliver ikke slettet.

3. Tryk på Microsoft Office, så den er markeret, og tryk derefter på Rediger.

4. Vælg derefter Onlinereparation og tryk på Reparer.

5. Efter reparationen skulle problemet være løst.

4

Fejlmeddelelse ved opstart af CD-ORD 10 - "CD-ORD.exe - Systemfejl"

Hvis følgende fejlmeddelelse viser sig ved opstart af CD-ORD 10 efter installation, kan det skyldes, at CD-ORD 9 tidligere har været på computeren, og at der er sket en fejl under installationen.

En hurtig måde du kan løse problemet på, er ved at køre nedenstående opdatering.

Aftale CD-ORD (Hvis du bruger UNI-Login eller MV-Login):

http://support.mikrov.dk/Tools/dll-fix/cd-ord_10-0-0_da_mvid_dll-fix.exe

SPS:

http://support.mikrov.dk/Tools/dll-fix/cd-ord_10-0-0_da_single_dll-fix.exe

5

CD-ORD 10.1.0 Patch

CD-ORD 10.1.0 er nu klar til at blive downloadet på www.download.mikrov.dk. Det er ikke nødvendigt at installere CD-ORD 10 igen, du skal blot downloade og køre patchen “CD-ORD 10.1.0”, så vil den selv opdatere til CD-ORD 10.1.0.

Rettelser:
Ordforslag i Microsoft Internet Explorer med onlineprøver
Forstørrelsesglas vises i ordforslag på engelsk/spansk/fransk og tyske ordbøger
Ændring af max hastigheden på stemmer
Diverse bugrettelser

Bemærk: CD-ORD 10.1.0 fungerer endnu ikke i SPS (Specialpædagogisk Støtte).

VIDEO & VEJLEDNINGER TIL CD-ORD 10

Tjekliste (CD-ORD 10)

Tjeklisten er en guide, der får dig godt i gang med de væsentligste funktioner i CD-ORD 10.

Installationsguide (CD-ORD 10)

Få hjælp til installation af CD-ORD 10.

Fagordlister (CD-ORD og IntoWords)

Her kan du hente og tilføje fagordlister fra forskellige forlag og derved udvide dit ordforråd i CD-ORD.

Ordpatrulje …elev til elev læring

Læse- og skrivestrategier med effekt

Aktiviteter til Ordblindhed

Forslag til læse- og skrivetrænende aktiviteter,
som du kan bruge i din undervisning.
Udarbejdet af Lenni Gottlieb .

Eksamen på særlige vilkår (CD-ORD og IntoWords)

Webinar om at gå til eksamen på særlige vilkår med CD-ORD og IntoWords.

Eksamen (CD-ORD 10)

Sådan får du mest muligt ud af CD-ORD ved eksamen.

Billedlæser (CD-ORD 10)

Gem tekst som lydfil (CD-ORD 10)

Lav egen ordliste (CD-ORD 10)

Profiler (CD-ORD 10)

Eksporter profil (CD-ORD 10)

Eksporter din profil, så den kan overføres fra en computer til en anden.

Importer profil (CD-ORD 10)

Importer din profil, så den kan genbruges på tværs af flere computere.

Jokertegn (CD-ORD 10)

Brug jokertegn når du er usikker på et eller flere bogstaver i et ord.

Matematikprofil (CD-ORD 10)

Indstil CD-ORD til at tage højde for matematiske betegnelser.

OCR-behandling (CD-ORD 10)

Lær hvordan du får OCR-behandlet f.eks. dine PDF-dokumenter.

Opret egne profiler (CD-ORD 10)

Som supplement til standardprofilerne kan du oprette dine egne profiler.

Ordbog (CD-ORD 10)

Få adgang til ordenes betydning, bøjning m.m. med ordbogen i CD-ORD.

Skriv tal (CD-ORD 10)

Sådan skriver du tal når CD-ORD kører.

Skriveindstillinger (CD-ORD 10)

Indstil hvordan du vil have læst op, mens du skriver din tekst. Få auditiv feedback på de ord du skriver.

Skærmlæser (CD-ORD 10)

Få tekst på skærmen læst op, f.eks. menuknapper og links.

Sprog (CD-ORD 10)

Stemmer (CD-ORD 10)

Du kan indstille og ændre stemmen der læser op.

Værktøjslinje (CD-ORD 10)

Tilpas værktøjslinjen til dine behov.

CD-ORD er blevet en 10'er

Med nye farver, forenklet design og ekstra brugervenlig værktøjslinje tager

CD-ORD ikon

CD-ORD

Pc-baseret læse- og skriveværktøj, der hjælper usikre læsere og ordblinde